Echipamente Hünnebeck cu eficiență dovedită puse în operă pe traseul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Hunnebeck România a continuat și în 2016 să se plaseze în topul furnizorilor de echipamente și soluții pentru lucrările de infrastructură desfășurate în țară.

Astfel, ne-am implicat, alături de partenerul nostru Euroconstruct, cu care avem deja o colaborare de lungă durată, în executarea unei noi lucrări de anvergură. Este vorba despre construcția celui de-al doilea lot al Autostrăzii Sebeș – Turda, pentru care Hunnebeck România a livrat echipamente și soluții de cofrare cu ajutorul cărora s-au desfășurat până în prezent lucrări la 5 structuri de pe traseul lotului de autostradă.

Pe  șantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda a fost necesar să se execute numeroase structuri, de dimensiuni diferite. Hunnebeck România a livrat masiv constructorului - asocierea Aktor –Euroconstruct - sistemul de cofrare MANTO, care se pretează în mod special pentru proiectele de infrastructură de amploare, datorită robusteții sale și faptului că acoperă o suprafață mare de cofrare. Sistemul RASTO a fost livrat, de asemenea, și a fost întrebuințat la cofrarea zidurilor de sprijin și a culeelor mai mici. Totodată, turnurile de eșafodaj ID 15 au fost  utilizate pentru susținerea și turnarea tablierelor monolite, dar și la zidurile întoarse, unde sistemul ID 15 a fost completat de o soluție rapidă alcătuită din juguri MULTIFORM si popi de sprijinire EUROPLUS.

În completarea sistemelor de cofrare, Hunnebeck România a livrat în șantier și schela BOSTA 70, utilizată ca schelă de lucru pentru fierari, dar și ca schelă de acces pentru lucrul la înălțime.

Lotul 2 are o lungime de 24,3 km și costurile pentru execuția sa se ridică la 549,3 milioane lei. Lucările pe acest șantier vor continua și în 2017.


Selectaţi ţara

Channel Islands