Echipamente Hünnebeck cu eficiență dovedită puse în operă pe traseul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Hunnebeck România a continuat și în 2016 să se plaseze în topul furnizorilor de echipamente și soluții pentru lucrările de infrastructură desfășurate în țară.

Astfel, ne-am implicat, alături de partenerul nostru Euroconstruct, cu care avem deja o colaborare de lungă durată, în executarea unei noi lucrări de anvergură. Este vorba despre construcția celui de-al doilea lot al Autostrăzii Sebeș – Turda, pentru care Hunnebeck România a livrat echipamente și soluții de cofrare cu ajutorul cărora s-au desfășurat până în prezent lucrări la 5 structuri de pe traseul lotului de autostradă.

Pe  șantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda a fost necesar să se execute numeroase structuri, de dimensiuni diferite. Hunnebeck România a livrat masiv constructorului - asocierea Aktor –Euroconstruct - sistemul de cofrare MANTO, care se pretează în mod special pentru proiectele de infrastructură de amploare, datorită robusteții sale și faptului că acoperă o suprafață mare de cofrare. Sistemul RASTO a fost livrat, de asemenea, și a fost întrebuințat la cofrarea zidurilor de sprijin și a culeelor mai mici. Totodată, turnurile de eșafodaj ID 15 au fost  utilizate pentru susținerea și turnarea tablierelor monolite, dar și la zidurile întoarse, unde sistemul ID 15 a fost completat de o soluție rapidă alcătuită din juguri MULTIFORM si popi de sprijinire EUROPLUS.

În completarea sistemelor de cofrare, Hunnebeck România a livrat în șantier și schela BOSTA 70, utilizată ca schelă de lucru pentru fierari, dar și ca schelă de acces pentru lucrul la înălțime.

Lotul 2 are o lungime de 24,3 km și costurile pentru execuția sa se ridică la 549,3 milioane lei. Lucările pe acest șantier vor continua și în 2017.


Selectaţi ţara

Channel Islands
Eesti
Føroyar (Færøerne)
Ísland
Latvija
Slovensko