Soluții Hünnebeck pentru construirea de edificii sportive, puse în operă la Craiova și Târgu Jiu

Oltenia va avea începând de anul viitor doua stadioane moderne, unul la Craiova, iar celălalt la Târgu Jiu. Realizarea acestora a fost încredințată Asocierii ACI – Con-A. Constructorul Con-A a devenit un punct de referință în edificarea de obiective sportive după ce, în colaborare cu același partener al său din cadrul celor două proiecte menționate, a ridicat în anii trecuți Cluj Alena și Sala Polivalentă din Cluj. Partener de cursă lungă al Hunnebeck România, Con-A a ales serviciile și echipamentele oferite de compania noastră și pentru realizarea celor două noi stadioane din Oltenia.

În cazul ambelor stadioane, sistemul RASTO a fost preferat pentru realizarea structurilor prefabricate și la cofrarea fundațiilor, datorită ușurinței manevrării sale. În cazul șantierului de la Craiova, cofrajele RASTO pe care Con-A le achiziționase anterior de la Hunnebeck România au fost puse în operă și pentru turnarea diafragmelor liftului. Tot din categoria sistemelor de cofrare pentru pereți furnizate de compania noastră, la stadionul din Craiova constructorul a optat pentru cadrele MANTO VZ, ce permit dimensionări versatile, pentru turnarea stâlpilor cu dimensiuni variate: 60 x 60 cm, 60 x 90 cm, 90 x 120 cm și 90 x 140 cm.

În ceea ce privește partea de planșeu de la stadionul din Târgu Jiu, în zonele cu casă de scară s-a pus în operă sistemul TOPFLEX, unul dintre cele mai solicitate echipamente de cofrare a planșeelor pe șantierele din România, datorită versatilității sale. În cazul zonelor fără casă de scară, înălțimile mari, de 6,30 m la care a fost necesar să se facă susținerea planșeului, au impus utilizarea schelei CUPLOK, remarcabilă prin stabilitatea pe care o oferă și capabilă să asigure susținere și la înălțimi unde alte echipamente standard nu pot fi utilizate.

O provocare aparte în cadrul proiectului de la Târgu Jiu a constat în identificarea unei soluții eficiente și sigure de sprijinire temporară la monolitizare a grinzilor de gradenă. În acest scop, a fost poziționat la baza superioară a fiecăriei grinzi-gradenă, câte un pop cu capacitate portantă ridicată. Sistemul, stabil și ușor de montat, a fost special conceput pentru a fi utilizat când este nevoie să se descarce sarcini grele în spaţii închise și poate suporta sarcini de până la 210 kN, în funcţie de înălţimea popului şi de încărcarea orizontală.

Dacă la Târgu Jiu a fost necesară identificarea unei soluții pentru sprijinirea grinzilor de gradenă, la stadionul craiovean, înălțimea mare a stâlpilor a impus aplicarea unei soluții eficiente pentru lucrul la înălțime. În acest sens, consolele HG au fost poziționate în jurul stâlpilor de 90 x 140 cm, asigurând o suprafață de lucru sigură. Sistemul HG 180 și-a dovedit eficiența și pe acest șantier, ca și pe alte numeroase șantiere unde a fost necesar să se toarne stâlpi la înălțimi mari, indiferent dacă a fost vorba de autostrăzi, stații de epurare sau centrale termice. Din aceleași rațiuni de asigurare a accesului la înălțime, la Târgu Jiu s-a livrat pe șantier și un turn de scară BOSTA 70 cu înălțimea de 4,5 m, care a asigurat accesul personalului, iar pentru siguranța muncii s-a montat sistemul PROTECTO. 


Selectaţi ţara

Channel Islands
Eesti
Føroyar (Færøerne)
Ísland
Latvija
Slovensko